Bereidingswijze
Schep met de lepels een bolletje beslag en laat dit in de hete olie glijden. Laat op dezelfde manier nog meerdere bolletjes in de olie glijden. Bak de oliebollen in cirda 5 minuten goudbruin en gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestuif ze royaal met poedersuiker.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 pak oliebollenmix
100 gr. rozijn
0.5 l. water, warm
50 gr. bigarreau
50 gr. sukade
Frituur-olie
Poedersuiker
100 gr. rozijn
0.5 l. water, warm
50 gr. bigarreau
50 gr. sukade
Frituur-olie
Poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
een frituurpan, een mixer, een vochtige doek, lepels, wat keukenpapier, een schuimspaan.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1061602
Homepage ID
1030044
Smaak
Z
Teller
414
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het scheppen van het beslag wordt nog makkelijker als u dit doet met een in de hete olie gedoopte metalen ijsbolletjeslepel.
Week de rozijnen 20 minuten in lauw water. Snijd de bigarreaux in stukjes. Doe de mix in een kom, voeg het handwarm water, circa 40 graden Celsius, toe en klop tot een egaal beslag. Schep de uitgelekte rozijnen, de bigarreauxstukjes en de sucade erdoor. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag 30 tot 40 minuten rijzen. Verhit ondertussen de olie in de frituurpan tot 180 graden Celsius.
Week de rozijnen 20 minuten in lauw water. Snijd de bigarreaux in stukjes. Doe de mix in een kom, voeg het handwarm water, circa 40 graden Celsius, toe en klop tot een egaal beslag. Schep de uitgelekte rozijnen, de bigarreauxstukjes en de sucade erdoor. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag 30 tot 40 minuten rijzen. Verhit ondertussen de olie in de frituurpan tot 180 graden Celsius.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid