Bereidingswijze
breng met zout/peper/kerrypoeder de puree op smaak. Meng de eieren, de tartaar en de knoflook goed met de puree.Doe dit met een weinig melk erdoorheen. Niet teveel dat het te nat/slap wordt, want je moet van het mengsel stevige balletjes kunnen draaien van circa 4 cm doorsnee. Frituur ze vervolgens in de frituurpan goudbruin. (let op: niet teveel tegelijk in pan frituren)
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk hapje voor oudjaarsavond (als je gasten tenminste tegen knoflook kunnen)
Ingrediƫnten
1 pond tartaar
1,5 pond aardappelen (kruimig)
2 eieren
3 tenen knoflook
zout/peper
kerrypoeder
scheutje melk
1,5 pond aardappelen (kruimig)
2 eieren
3 tenen knoflook
zout/peper
kerrypoeder
scheutje melk
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom / menglepel / mixer / frituurpan
Leuke tips
Mag koud of warm bij de borrel tussendoor gegeten worden. Ik geef de voorkeur aan warm (dus niet te heet direkt uit het vet).
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1060243
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
1347
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappels schillen / koken en pureren / knoflooktenen in fijne stukjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid