Bereidingswijze
Laat de appelschijven uitlekken.
Zeef boven een kom de bloem met het zout. Klop er de herlft van het bier door tot een dik glad beslag. Smelt de boter. Roer dit samen met de eidooiers door het beslag. Klop er snel de rest van het bier door.
Klop de eiwitten stijf. Voerg tijdens het kloppen geleidelijk 35 gr. suiker toe. Spatel dit door het beslag. Roer vervolgens het beslag zo weinig mogelijk en verwerk het direct.
Haal de appelschijven door het beslag. Frituur ze met ca. 3 tegelijk in de frituurolie van 180 graden in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de beignets met poedersuiker of een mengsel van suiker en kaneel.
Zeef boven een kom de bloem met het zout. Klop er de herlft van het bier door tot een dik glad beslag. Smelt de boter. Roer dit samen met de eidooiers door het beslag. Klop er snel de rest van het bier door.
Klop de eiwitten stijf. Voerg tijdens het kloppen geleidelijk 35 gr. suiker toe. Spatel dit door het beslag. Roer vervolgens het beslag zo weinig mogelijk en verwerk het direct.
Haal de appelschijven door het beslag. Frituur ze met ca. 3 tegelijk in de frituurolie van 180 graden in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de beignets met poedersuiker of een mengsel van suiker en kaneel.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kilo appels, 2 citroenen, 135 gr. suiker, 250 gram bloem, mespuntje zout, 3 dl. bier, 35 gr. roomboter, 3 eidooiers, 2 eiwitten, frituurolie
Leuke tips
serveer ze koud of warm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1059152
Homepage ID
1075473
Smaak
Z
Teller
445
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd de appels in schijver van ca. 1 cm dik. Besprenkel ze met het citroensap van de 2 citroenen. Strooi er 100 gr. suiker over. Laat dit ca. 1 uur intrekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid