Bereidingswijze
Bereiding:
Rooster de opengesneden bol onder de grill of in het broodrooster tot de bovenkant lichtgekleurd is.
(Snijd de schoongemaakte en gewassen prei in ringetjes.)
Verhit de olie in een koekepan met een anti-aanbaklaag.
Bak het tartaartje in ca. 6 minuten aan beide kanten bruin en keer het in die tijd een keer om. De juiste baktijd is afhankelijk van de gewenste graad van gaarheid.
Neem het tartaartje uit de pan en roerbak de prei 2 minuten in het braadvet.
Roer de saus erdoor en laat het geheel 2 minuten stoven.
Breng desgewenst verder op smaak met zout en peper.
Warm het tartaartje nog kort door in de saus en schep het met de saus op de onderste helft van de bol. Dek af met de bovenste helft.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met apart beleg.
Ingrediƫnten
1 Italiaanse bol
het lichtgekleurde deel van een kleine prei of gesneden prei (ca. 100 g)
(de prei kan geheel of gedeeltelijk vervangen worden door 150 g champignons)
1 tartaartje
1 dl gekruide tomatensaus
2 eetlepels (olijf)olie
zout, peper
het lichtgekleurde deel van een kleine prei of gesneden prei (ca. 100 g)
(de prei kan geheel of gedeeltelijk vervangen worden door 150 g champignons)
1 tartaartje
1 dl gekruide tomatensaus
2 eetlepels (olijf)olie
zout, peper
Leuke tips
Nou,daar lust je er wel 2 van!!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1057309
Homepage ID
1003367
Smaak
R
Teller
1705
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid