Gehakttaart-Italiaanse Stijl

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/06/2003 - 10:50
Bereidingswijze
Vet de Quiche/springvorm in en druk de plakjes Bladerdeeg dakpansgewijs tegen de rand van de vorm(NIET OP DE BODEM)en laat het deeg overhangen.
Schep het gehaktmengsel erin en vouw het deeg over het gehakt heen.
Bestrijk het met het laatste losgeklopte ei en bak het in circa 45-60 gaar in de voorverwarmde oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Superlekkere Italiaanse Gehakttaart-Als een heerlijke Maaltijd-of een makkelijke Zaterdagmaaltijd-of Taartenbuffet!!
Ingrediƫnten
2 Rode Uien
2 Teentjes Knoflook
1 Eetlepel Olijfolie Classico
3 Bolletjes Mozzarella
1 Bosje Peterselie
8 Plakjes Bladerdeeg
900 gram Kalfsgehakt
4 eieren
60 gram broodkruim/parneermeel
2 Eetlepels Djionmosterd
Zout/Peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Ronde Quichevorm/springvorm
(doorsnede ca. 28 cm)
Braadpan/koekepan
Grote Kom
Snijplank
Mes
Leuke tips
Het is te Serveren als een volledige Maaltijd, of valt perfect in een taartenbuffet op een feestje.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1055072
Homepage ID
1201690
Smaak
H
Teller
3256
Waardering aantal
3
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
41
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de Oven voor op 180gr C.
Pel en snipper de ui heel erg fijn, en schil en snipper de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in de koekepan/braadpan
fruit de uien en knoflook ca. 2 min en laat het afkoelen.
Snijd de Mozzarella in blokjes en Hak de Peterselie fijn.
Laat het Bladerdeeg ontdooien.
Kneed in een grote Kom het Gehakt met de gebakken Uien, Knoflook,Mozzarella,3 Eieren,Broodkruim,Mosterd,Peterselie,en breng op smaak met Peper en Zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid