Indische Fricandel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/25/2003 - 19:10
Bereidingswijze
Doe in een grote Kom of Bak de Halfgekookte aardappels en maak er een soort puree van met de mixer of stamper maar gebruik (GEEEEEEN) melk.
Als je het gemixt of gestampt hebt dan doe je de eieren erbij en roer dit goed door elkaar .
Doe nu het gehakt er bij en roer dit goed door elkaar.
Nu alle kruiden erbij en heeeel goed door elkaar mengen/moet echt goed vermengd zijn.
Rol er daarna allemaal evengrote balletjes of rechte frikandelletjes van.
Deze bak je dan met niet teveel tegelijk in de OLIE tot ze heel goed bruin zijn.
Kijk even of het goed gaar is/ snijd er 1 doormidden na het bakken en houd de tijd in de gaten dan weet je precies hoelang de rest moet bakken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige Aardappelkroketjes
Ingrediƫnten
750 Gr. Half gekookte Aardappelen
1 pond Rundergehakt
2 eieren
Zout en Peper
Half/of heel theelepeltje sambal oelek
2 teentjes knoflook
1? theelepeltje Djahe
1 theelepeltje Laos
1 theelelepel serehpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote kom
frituurpan/of gewone pan met OLIE/Geen FRITUURVET

Leuke tips
Dit kun je als snack s'avonds op tafel zetten met een verjaardag, maar dit is eigelijk een onderdeel van de Indische Rijsttafel die ook online komt te staan.
Smakelijk Eten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1053867
Homepage ID
1201690
Smaak
P
Teller
3278
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De Aardappelen half gaar koken en goed laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid