Bereidingswijze
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
Roer de boter, suiker en het ei erdoor en kneed dit mengsel tot een soepel deeg.
Laat het deeg, in plasticfolie verpakt, 1 uur in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol beide delen op een bebloemd werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 1/2 cm dik.
Steek uit elke deeglap ongeveer 20 harten.
Steek uit 20 deegharten een kleiner hart en leg de buitenste hartvorm op de hele harten.
Druk het deeg goed op elkaar.
Bak de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 - 20 minuten licht bruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Bestrijk de holte die is ontstaan royaal met jam.
Roer de boter, suiker en het ei erdoor en kneed dit mengsel tot een soepel deeg.
Laat het deeg, in plasticfolie verpakt, 1 uur in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol beide delen op een bebloemd werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 1/2 cm dik.
Steek uit elke deeglap ongeveer 20 harten.
Steek uit 20 deegharten een kleiner hart en leg de buitenste hartvorm op de hele harten.
Druk het deeg goed op elkaar.
Bak de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 - 20 minuten licht bruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Bestrijk de holte die is ontstaan royaal met jam.
Vertel iets leuks over dit recept
Met jam gevulde koekjes, voor ongeveer 20 stuks.
Ingrediƫnten
300 gr bloem, gezeefd
2 theel bakpoeder, gezeefd
1/4 theel zout
200 gr zachte boter of margarine, in klontjes
150 gr kristalsuiker
1 groot ei
ong. 200 gr jam
Gebruik voor dit gerecht een rijk gevulde jam.
2 theel bakpoeder, gezeefd
1/4 theel zout
200 gr zachte boter of margarine, in klontjes
150 gr kristalsuiker
1 groot ei
ong. 200 gr jam
Gebruik voor dit gerecht een rijk gevulde jam.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1052924
Homepage ID
290826
Smaak
Z
Teller
5669
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid