Bereidingswijze
Wafelijzer heet laten worden en balletje voor balletje in ongeveer 16 tellen bruin laten worden. IJzer wel even van te voren in vetten.
Vertel iets leuks over dit recept
Nieuwjaarskoekjes uit Drenthe.
Ingrediƫnten
500 gr. patent bloem.
400 gr. suiker.
225 gr. roomboter.
2 eieren
400 gr. suiker.
225 gr. roomboter.
2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Een wafel ijzer (knijpertjes ijzer)
Leuke tips
Eigenlijk moeten ze opgerold worden en gevuld met slagroom en/of ijs, maar dat vind ik te veel werk en niet lekker.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1048940
Homepage ID
852363
Smaak
Z
Teller
1264
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boter moet op kamertemperatuur zijn.
Van de boter, eieren, suiker en bloem een stevig deeg kneden. Hiervan balletjes maken ter grootte van een stuiter. Ongeveer 3 uur laten rusten in de koelkast.
Van de boter, eieren, suiker en bloem een stevig deeg kneden. Hiervan balletjes maken ter grootte van een stuiter. Ongeveer 3 uur laten rusten in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid