Gevulde Courgettes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/30/2003 - 16:21
Bereidingswijze
Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd de courgettes in stukken van ca. 5 cm lengte (zorg dat u per persoon 2, liefst 3 mooie stukken krijgt). Verhit de olie en bak de stukken courgette zachtjes aan. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Laat de courgette op een laag vuur, afgedekt, in 5-10 minuten wat zachter worden en vervolgens afkoelen. Hol de courgettestukken voorzichtig uit, zorg ervoor dat er in elk stuk een bodem van 1 cm dikte overblijft. Pureer het uitgeholde vruchtvlees. Meng het gepureerde courgettevruchtvlees met de fijngehakte forel- of makreelfilet, de losgeklopte kwark, zure room en 3 eetl. fijngeknipte tuinkers. Breng op smaak met zout, peper, ciroensap en fijngeknipte bieslook of dille. Vul de uitgeholde stukken courgette met het forelmengsel.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
3 courgettes(ca.600gram). 2 eetl. (olijf)olie zout,peper. Voor de vulling: ca.200 gram gerookte forel- of makreelfilet, 225 gram magere kwark, 1 bekertje zure room (ca. 175 gram),citroensap,1 doosje tuinkers, bieslook of dille
Leuke tips
Serveer de gevulde courgette met volkorentoost. Garneer met tuinkers. Geef de overgebleven vulling er apart bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1036659
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
968
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid