Chinees zoet nagerecht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/26/2003 - 21:28
Bereidingswijze
Maak kleine ronde balletjes van de rijstemeel en druk het balletje plat, vul het met wat linzenpasta en maak het balletje weer dicht. Gooi elk balletje zodra het klaar is in een pannetje met kokend water. Als de linzenprak op is kan je nog wat balletjes van de rijstedeeg maken zonder vulling, maak ze dan zo klein mogelijk.
Zodra alle balletjes boven komen drijven doe je een plak palmsuiker in het water om het zoet te maken, voeg zoveel palmsuiker toe als je zelf wilt, maar het hoort eigenlijk heel erg zoet te zijn, dus vrij bruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Een zeer zoet chinees nagerecht met gevulde rijstmeelballetjes.
Ingrediƫnten
Gele linzen ~ Rijstemeel ~ Palmsuiker ~ Kokosmelk ~ Sesamzaadjes (ongeroosterd) ~ Pinda's (ongzouten)
Hulpmiddelen & keukengerei
steelpannetje
koekepan
Leuke tips
Voeg als het klaar is naar smaak (verwarmde) kokosmelk toe, geroosterde sesamzaadjes (in een droge koekepan roosteren) en gehakte pinda's.
Eet smakelijk!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1031358
Homepage ID
1107285
Smaak
Z
Teller
4123
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de linzen een nacht weken. Kook de linzen gaar en maak er een prakje van voeg er wat zout aan toe.
Maak deeg door toevoeging van water aan het rijstemeel.
Hak de pinda's in kleine stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aukjejetty
Gelegenheid