Gemberbollen met ananas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/28/2003 - 21:26
Bereidingswijze
Verhit de olie tot 160 graden. Er mag geen blauwe damp vanaf komen.
Bak ze in plm. 7 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze even op een stuk keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met poedersuiker (door een zeefje) en dien ze bij voorkeur warm op. Koud smaken ze overigens ook prima.
Vertel iets leuks over dit recept
Serveer naast de 'gewone' oliebollen eens deze verrassende gemberbollen.
Ingrediƫnten
  • 250 g bloem
  • mespunt zout
  • 20 gram verse gist
  • 2.1/2 dl lauwwarme melk (40 graden)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ei
  • 8 bolletjes gember (ragfijn gehakt)
  • 2 schijven ananas (goed uitgelekt, ragfijn gehakt)
  • 1 theelepel rasp van sinaasappelschil
  • olie voor de frituur
  • poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1026738
Homepage ID
1188154
Smaak
A
Teller
517
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef bloem en zout in een kom. Los de gist al roerende op in 1 dl melk en voeg dan de suiker eraan toe. Laat het mengsel staan tot er belletjes aan het oppervlak komen (ca. 10 minuten).
Maak een kuiltje in de bloem en schenk het gistmengsel erin. Roer met een mixer vanuit het midden alles goed door tot een stevig en klontvrij beslag is verkregen. Voeg tijdens het mixen het ei en de resterende melk beetje voor beetje toe. Voeg daarna gember, ananas en sinaasappelrasp toe.
Laat het beslag in een kom die afgedekt is met een vochtig gemaakte doek op een tamelijk warme plek (in de huiskamer) ongeveer 1 uur rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bakkersmeid
Gelegenheid