Bereidingswijze
Smelt de boter en voeg de uisnippers toe, laat deze glazig fruiten op een zacht vuur.
Voeg de gesneden worteltjes toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg nu de kippenbouillion toe en doe de deksel op de wok of hapjespan. Roer het mengsel af en toe om en laat het zachtjes pruttelen totdat de worteltjes beetgaar zijn.
Voeg de fijngehakte verse muntblaadjes, de geraspte schil en het sinaasappelsap er aan toe.
Doe de deksel weer op de wok, doof de warmetbron en laat alles 15 minuten intrekken.
Giet het groentenmengsel over in een ketel of hoge pan en mix het goed totdat het een glad mengsel wordt. Warm de soep goed door.
Voeg nu zout en peper toe, evenals de room.
De soep mag niet meer koken.
Garneer met een paar blaadjes munt en dien meteen op.
Voeg de gesneden worteltjes toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg nu de kippenbouillion toe en doe de deksel op de wok of hapjespan. Roer het mengsel af en toe om en laat het zachtjes pruttelen totdat de worteltjes beetgaar zijn.
Voeg de fijngehakte verse muntblaadjes, de geraspte schil en het sinaasappelsap er aan toe.
Doe de deksel weer op de wok, doof de warmetbron en laat alles 15 minuten intrekken.
Giet het groentenmengsel over in een ketel of hoge pan en mix het goed totdat het een glad mengsel wordt. Warm de soep goed door.
Voeg nu zout en peper toe, evenals de room.
De soep mag niet meer koken.
Garneer met een paar blaadjes munt en dien meteen op.
Vertel iets leuks over dit recept
Een aparte combinatie maar heel lekker.
( voor met Valentijn?)
( voor met Valentijn?)
Ingrediƫnten
1 grote ui / 25gr boter / 500gr worteltjes / 1 liter kippenbouillon / 1 grote onbespoten sinaasappel / verse munt / 150 ml vloeibare creme fraiche / zout /peper uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok / staafmixer
Leuke tips
Serveer deze verassende soep met brood en een salade bij wijze van lichte avondmaaltijd.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1023346
Homepage ID
1176281
Smaak
A
Teller
2266
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
worteltjes schrapen en in keine stukjes snijden. Ui in stukjes snijden.
De verse munt is stukjes snijden.
pers de sinaasappel uit, en als ze onbespoten is snij je de schil in hele kleine reepjes.
De verse munt is stukjes snijden.
pers de sinaasappel uit, en als ze onbespoten is snij je de schil in hele kleine reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid