Bereidingswijze
De gist toevoegen aan 2 cups van het meel. Het zout oplossen in het warme water. De olijfolie toevoegen. Van het watermengsel en het meel een zacht deeg maken. Beetje bij beetje de rest van het meel toevoegen tot het deeg soepel is. Op een met meel bestoven plank leggen en nog 10 min. kneden. In een ingevette schaal leggen, een keer keren, met plastic folie afdekken, laten rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft. Deeg uitrollen op de ingevette pizza vormen. Er voor zorgen dat de rand wat dikker is.
Oven voorverwarmen tot 250*c. Met een kwast het pizza deeg insmeren met olijfolie. Plakjes Mozarella erop leggen. Bedekken met ?1 cup van de tomatensaus. 10 Min. in de voorverwarmde oven bakken. De rest van de ingredienten erop schikken. Nog 5 a 8 min. bakken (de kaas niet laten verbranden!) en uw pizza is klaar
Oven voorverwarmen tot 250*c. Met een kwast het pizza deeg insmeren met olijfolie. Plakjes Mozarella erop leggen. Bedekken met ?1 cup van de tomatensaus. 10 Min. in de voorverwarmde oven bakken. De rest van de ingredienten erop schikken. Nog 5 a 8 min. bakken (de kaas niet laten verbranden!) en uw pizza is klaar
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1pakje droge gist(7 gram),4cups brood meel, 4 eetlepels olijfolie, 1/1/3cup warm water, 11/2theelepel zout,
4 ons mozarella kaas, parmezaanse kaas, danish blue, goudse jonge kaas,
salami, ham,
uien,paprika olijven, 5 teentjes knoflook
4 ons mozarella kaas, parmezaanse kaas, danish blue, goudse jonge kaas,
salami, ham,
uien,paprika olijven, 5 teentjes knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller, keukentafel.
Leuke tips
Heerlijk met een frisse zoete salade en een zoete rose wijn of een roze champagne.
Het is toch geweldig om je valentijn een zelf gemaakte (geslaagde!!) pizza aan te bieden!! Durf je het niet? Dan kan je de pizza ook maken met Grand Italia deeg voor pizza.
Het is toch geweldig om je valentijn een zelf gemaakte (geslaagde!!) pizza aan te bieden!! Durf je het niet? Dan kan je de pizza ook maken met Grand Italia deeg voor pizza.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1023245
Homepage ID
1034180
Smaak
A
Teller
2254
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor de tomaten saus:
2 tenen knoflook schoongemaakt, klein gesneden
4 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, fijn gesneden
6 verse basilicum blaadjes
2 pond tomaten, gepeld, ontpit, klein gesneden,
of pakken met klein gesneden tomaten
zout, peper naar smaakKnoflook en uien sauteren in de olijfolie tot de uien transparant zijn. Tomaten met vocht toevoegen, dan de basilicum blaadjes, en peper, zout naar smaak. 25 Min. op een hoog vuur onafgedekt koken, 10 min. laten staan.
2 tenen knoflook schoongemaakt, klein gesneden
4 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, fijn gesneden
6 verse basilicum blaadjes
2 pond tomaten, gepeld, ontpit, klein gesneden,
of pakken met klein gesneden tomaten
zout, peper naar smaakKnoflook en uien sauteren in de olijfolie tot de uien transparant zijn. Tomaten met vocht toevoegen, dan de basilicum blaadjes, en peper, zout naar smaak. 25 Min. op een hoog vuur onafgedekt koken, 10 min. laten staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid