Schartong Newburg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/04/2003 - 19:25
Bereidingswijze
De vis spoelen onder stromend water, flink droogdeppen met keukenpapier, drievierde van de filets opzij leggen.

De overblijvende filets in stukjes snijden en samen met het eiwit, de helft van de room, peterselie, tabasco en zout in de mixerbeker, op hoge snelheid, tot een homogene, lichtgroene massa mengen.

Die vulling mooi gelijk uitstrijken over de filets, de rand vrijlaten en oprollen, van de kop af beginnen. Een schotel beboteren en er de rolletjes rechtop in plaatsen. Overgieten met bouillon, gemaakt van de witte wijn en water, de sjalot, de citroen, laurier, de peperkorrels, dragon en zout, 5 minuten laten pocheren tot ze in het midden gaar zijn, laten uitlekken en warm houden.

Een roux maken met gesmolten boter en bloem, er de ingekookte bouillon en de rest van de room bijvoegen en laten doorkoken.

Van het vuur weg de eierdooier, de sherry en wat paprikapoeder bijvoegen, bijkruiden indien nodig.

De saus op het bord storten, de vis erop schikken, groenten en aardappelen ernaast.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 g tongscharfilet
1 eiwit
2 dl room
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
3 druppels tabasco
1.5 dl wijn (wit/droog)
0.5 citroen
1 sjalot
1 blaadje laurier
3 peperkorrels (zwart)
0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
zout
10 g boter (bakboter)
10 g bloem (tarwebloem)
1 eierdooier
2 cl sherry (droog)
paprikapoeder

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1020294
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1387
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid