aspergeveloute

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/03/2003 - 15:43
Bereidingswijze
stoof de ui glazig in de boter,voeg er de aardappel bij,giet de aspergebouillon en voeg er de stukjes asperges en de kruide bij,laat 20 minuten zachtjes koken,vewijder de tijm en de laurier,mix de soep en haal door een zeef,breng de soep opnieuw aan de kook en laat er zachtjes de aspergepunten in koken,gedurende 5 minuten,voeg er de cresson en de room bij de soep,verwarm de soep zoder te laten koken en breng op smaak met peper en zout,
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 l aspergebouillon,1 bussel asperges,1 ui,1 aardappel,1 klontje boter,2 dl room,1 blaadje laurier,1 takje tijm,peper en zout,en cresson,
Hulpmiddelen & keukengerei
aspergebouillon
---------------------
kook de schillen en de afgebroken stukken van 1 kg asperges in 2 liter licht gezouten water gedurende 30 minuten,zeef deze bouillon,deze bouillon wordt gebruikt om asperges te koken,maar ook op basis voor groentesoepen en sausen,hij kan perfect bewaard worden in de vrieskast,
Leuke tips
met stokbrood
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1020011
Homepage ID
1004974
Smaak
R
Teller
2054
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
schil de aspersen met een dunschiller,snijd de aspergepunten af op 3 cm en bewaar ze op een koele plek,snij het overige gedeelte van de groenten in stukjes,ajuin in stukjes snijden,en de aardappel in blokjes,
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
a143839
Gelegenheid