Bereidingswijze
Fruit de ui glazig in de olie. Voeg de rijst en kerrie toe en laat deze even meebakken. Voeg de kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Vermeng daarna de rijst met de zure room en de chutney.
Bak de kipfilets bruin. Voeg op het laatst de groente en fruit bij de rijst. Breng op smaak met de citroensap en zout. Snijd de kipfilet en de overgebleven magon in plakken. Leg dit samen met de rijst ophet bord.
Vermeng daarna de rijst met de zure room en de chutney.
Bak de kipfilets bruin. Voeg op het laatst de groente en fruit bij de rijst. Breng op smaak met de citroensap en zout. Snijd de kipfilet en de overgebleven magon in plakken. Leg dit samen met de rijst ophet bord.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke kerrierijstsalade die ook als hoofdgerecht kan dienen.
Ingrediƫnten
1 ui, 2el olie, 150 gr. siamrijst, 1-2 tl. kerriepoeder, 2 1/4 dl. kippenbouillon, 1 venkelknol, 1 rode paprika, 1 banaan, 1 appel, 3el mangochutney, 2 dl. zure room, sap van 1 citroen, 2 kipfilets, 1 mango, snufje zout.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1019838
Homepage ID
1172233
Smaak
R
Teller
3192
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snipper de ui klein, maak de venkelknol schoon en was hem, Snijd de venkel, de paprika, appel, banaan, helft van de mango klein.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid