Bereidingswijze
De scampi bakken in boter met gehakte ui.
Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.
Het vlees goudbruin bakken in hete boter. Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.
De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt). Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.
De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst. Afwerken met een toefje peterselie.
Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.
Het vlees goudbruin bakken in hete boter. Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.
De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt). Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.
De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst. Afwerken met een toefje peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 mignonnettes
12 scampi
1 ui
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
0.5 courgette
2 wortelen
0.25 knolselderij
300 g bloem (tarwebloem)
zout
2 eieren
5 g suiker
2 cl maiskiemolie
20 cl pilsbier
50 g boter (bakboter)
peper
zout
12 scampi
1 ui
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
0.5 courgette
2 wortelen
0.25 knolselderij
300 g bloem (tarwebloem)
zout
2 eieren
5 g suiker
2 cl maiskiemolie
20 cl pilsbier
50 g boter (bakboter)
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1019655
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
1848
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid