Pink Lady cake met bosvruchten en gembercoulis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/31/2003 - 22:31
Bereidingswijze
. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit tot een stevige massa en voeg daarna voorzichtig het eigeel toe. Voeg beetje bij beetje suiker toe en doe er uiteindelijk als laatste voorzichtig de bloem bij.
2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg de stukjes appel aan het deeg toe. Vet de cakevorm in en doe het deeg erin.
3. Bak de cake gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer met het puntje van een mes of de cake goed gebakken is. Indien dit niet het geval is, laat je hem nog wat langer in de oven staan.
4. Doe ondertussen de bosvruchten, de rietsuikersiroop en het gemberpoeder in een pannetje en verwarm dit gedurende 10 minuten op zacht vuur.
5. Serveer de cake met de coulis.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Valentijnrecept!
Ingrediƫnten
Voor de cake:
2 Pink Lady appels

2 eieren

100 gram kristalsuiker

50 gram bloem

half vanillestokje
Voor de coulis:
500 gram bosvruchten (diepvries)

1/2 theelepel gemberpoeder

3 eetlepels rietsuikersiroop
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1019625
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
2901
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid