Hartjes met abrikoos

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/29/2003 - 15:10
Bereidingswijze
-we rollen het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne lap van 1/3 cm dik
-met de hartjesvorm steken we er koekjes uit
-beboter een bakblik en leg de koekjes erop (kop aan voet leggen)
-schuif het bakblik in het midden in de voorverwarmde oven
BAKTIJD= 10 min op 200?C
-uit de oven nemen en met een pannekoekmes van het bakblik nemen en laten afkoelen op een taartenrooster
-(koekjes die bol staan platdrukken op het bakblik!!)
-ondertussen de abrikozenjam pureren met de mixer
-besmeer de helft van de koekjes ermee en de andere helft erop plaatsen
-de chocoladeglazuur gebruiken volgens verpakking en de koekjes ermee bestrijken
-plaats er een halve walnoot of een paar tot stiftjes gesneden stukjes amandel op
Vertel iets leuks over dit recept
Vertederende koekjes voor Valentijn misschien??
Ingrediƫnten
-250 g bloem en 150 g suiker
-zout
-1 pakje vanillesuiker
-1 ei
-mespuntje gemberpoeder
-150 g boter
VOOR DE VULLING:
-1/2 potje abrikozenjam
OM TE GARNEREN:
-1 pakje chocoladeglazuur
-20 g gepelde walnoten en 20 g gepelde amandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
-een hartjesvormpje (om uit te steken)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1019213
Homepage ID
1090993
Smaak
Z
Teller
990
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje
-zout, suiker, vanillesuiker, het ei en de gemberpoeder hierin doen
-de boter in klontjes over de rand van de bloem verdelen en dan van buiten naar binnen met de hand snel tot een egaal deeg kneden
-zet dit weg op een koele plaats om op te stijven (circa 30 min)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid