Bereidingswijze
Neem voor de gewone lever bij voorkeur parelhoenderlever.
Verwarm de oven in 6 minuten voor op 60 graden Celsius. De eendenlever met parelhoenderlever in een keukenmachine glad draaien, daarna de gesmolten boter langzaam toevoegen. Vervolgens de eierdooiers en ei toevoegen met de cognac, truffeljus, zout en peper. Als de massa goed homogeen is, de room toevoegen en even mee laten draaien, maar niet te lang. Een pateblik bekleden met verse plakjes vetspek. De massa hierin gieten en goed afdekken met aluminiumfolie.
Laat dit een half uur au bain marie in de oven afbakken.
En vervolgens 24 uur in de koelkast op laten stijven.
Voor de appelcompote de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appel in kleine stukjes snijden. De gesneden appel op een laag vuur opzetten zodat deze langzaam kapot kookt, vervolgens naar smaak suiker toevoegen. Het is wel de bedoeling dat de appelcompote uit kleine stukjes bestaat.
Op laten stijven in de koelkast zodat men er kleine lepelbolletjes van kan maken. De pate storten en in plakjes snijden en samen met de bolletjes appelcompote serveren.
Verwarm de oven in 6 minuten voor op 60 graden Celsius. De eendenlever met parelhoenderlever in een keukenmachine glad draaien, daarna de gesmolten boter langzaam toevoegen. Vervolgens de eierdooiers en ei toevoegen met de cognac, truffeljus, zout en peper. Als de massa goed homogeen is, de room toevoegen en even mee laten draaien, maar niet te lang. Een pateblik bekleden met verse plakjes vetspek. De massa hierin gieten en goed afdekken met aluminiumfolie.
Laat dit een half uur au bain marie in de oven afbakken.
En vervolgens 24 uur in de koelkast op laten stijven.
Voor de appelcompote de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appel in kleine stukjes snijden. De gesneden appel op een laag vuur opzetten zodat deze langzaam kapot kookt, vervolgens naar smaak suiker toevoegen. Het is wel de bedoeling dat de appelcompote uit kleine stukjes bestaat.
Op laten stijven in de koelkast zodat men er kleine lepelbolletjes van kan maken. De pate storten en in plakjes snijden en samen met de bolletjes appelcompote serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer lekker voorgerecht en gemakkelijk.
Ingrediƫnten
1 ei
2 eierdooiers
2 appels
75 gr. boter, gesmolten
100 gr. lever
400 gr. eendenlever
0.1 l. room
0.2 l. cognac
0.2 l. truffeljus
1 el. suiker
Zout
Peper
Spek, vet
2 eierdooiers
2 appels
75 gr. boter, gesmolten
100 gr. lever
400 gr. eendenlever
0.1 l. room
0.2 l. cognac
0.2 l. truffeljus
1 el. suiker
Zout
Peper
Spek, vet
Hulpmiddelen & keukengerei
Benodigde materialen: een keukenmachine, een pateblik en wat aluminiumfolie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1018386
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
4230
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid