Bereidingswijze
Verhit de koffieroom in een pan met dikke bodem tot hij bijna kookt. Zet de pan van het vuur, laat hem 1 minuut staan en meng dan pas de in stukjes gebroken chocolade door de room. Roer tot de chocolade gesmolten en egaal met de room gemengd is. Klop nu de eierdooiers en de cognac erdoor. Laat wat afkoelen en roer dan de boter erdoor tot een smeuig geheel.Klop het eiwit stijf en voeg bij het chocolademengsel. Giet de gladde massa in kopjes of eenpersoonspotjes.
Het kan gebeuren dat de chocolade lijkt te schiften als je de boter erdoor mengt terwijl de chocolade nog niet voldoende is afgekoeld. Om dit te herstellen moet je het mengsel gewoon nog wat verder laten afkoelen. Klop er dan wat koude melk door tot het mengsel weer een gladde consistentie heeft.
Het kan gebeuren dat de chocolade lijkt te schiften als je de boter erdoor mengt terwijl de chocolade nog niet voldoende is afgekoeld. Om dit te herstellen moet je het mengsel gewoon nog wat verder laten afkoelen. Klop er dan wat koude melk door tot het mengsel weer een gladde consistentie heeft.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een machtig toetje voor wie van chocolade houdt.
Ingrediƫnten
3 dl. koffieroom
200 gr. chocolade, 70%-85% cacao
2 grote eierdooiers
2 eiwitten
3 el. cognac
20 gr. boter
200 gr. chocolade, 70%-85% cacao
2 grote eierdooiers
2 eiwitten
3 el. cognac
20 gr. boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Benodigde materialen: een pan met dikke bodem, en (espresso)kopjes of eenpersoonspotjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1018383
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
5156
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid