Bereidingswijze
De peren schillen, de klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. Het water met het citroensap en de suiker circa 1 minuut op vol vermogen verwarmen en roeren tot de suiker is opgelost. De stukjes peer erin leggen en 6 tot 8 minuten op vol vermogen verwarmen. De stukjes peer in een mengbeker of foodprocessor pureren (eventueel wat peer achterhouden, deze klein snijden en als vulling later gebruiken). De gelatine in ruim koud water weken. De slagroom met de suiker stijf slaan en de kom tot gebruik in de koelkast zetten. De gelatine uitknijpen en in een ovenvast schaaltje 20 tot 30 seconden op vol vermogen verwarmen tot deze is opgelost. De gelatine door de perenpuree scheppen en als deze lobbig begint te worden de slagroom en eventueel de stukjes peer erdoor spatelen.
De mousse overdoen in een rechthoekige cakevorm van driekwart liter inhoud en de vorm ten minste 4 tot 5 uur in de koelkast zetten om op te stijven.
De mousse storten, in plakken snijden en op elk bordje twee plakjes leggen. Garneren met wat aardbeien.
De mousse overdoen in een rechthoekige cakevorm van driekwart liter inhoud en de vorm ten minste 4 tot 5 uur in de koelkast zetten om op te stijven.
De mousse storten, in plakken snijden en op elk bordje twee plakjes leggen. Garneren met wat aardbeien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zeer lekker toetje en heel eenvoudig!
Ingrediƫnten
0.5 citroen
500 gr. peer
0.5 dl. water
2.5 dl. slagroom
6 blaadjes gelatine
2 el. suiker
Aardbeien
500 gr. peer
0.5 dl. water
2.5 dl. slagroom
6 blaadjes gelatine
2 el. suiker
Aardbeien
Hulpmiddelen & keukengerei
Benodigde materialen: een mengbeker, een foodprocessor, een kom, een ovenvaste schaal, een rechthoekige cakevorm met een inhoud van driekwart liter en wat bordjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1018378
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
2408
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid