Zalm met beurre blanc

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/23/2003 - 14:02
Bereidingswijze
Hak de sjalotten tot een bijna-puree.
Grill de zalmmoten aan beide zijden.
Verwarm een pannetje, doe er de sjalotten, wijn en wijnazijn in, en laat op hoog vuur smoren tot de vloeistof verdampt is. Zet het vuur heel laag (indien elektrisch, best een ander vuurtje nemen). Klop de boter onder de sjalotmassa tot je de consistentie van dikke roombekomt. Schenk onmiddelijk over de zalmmoten en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 zalmmoten
4 sjalotten
2 el witte wijn
2 el wijnazijn
peper en zout
200 g boter
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot, grillpan, sauspannetje
Leuke tips
Schik op een bord gesneden bindsla, daarop rijst (in een cirkelvormpje geschikt); leg daarop een zalmmoot en schenk er de saus over. Betrooi desgewenst met peterselie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1018200
Homepage ID
8238
Smaak
H
Teller
3192
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pocheer de zalm tot ze net gaar is. Zet opzij tot vlak voor het opdienen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jschonk
Gelegenheid