Bereidingswijze
Om te beoordelen of een kreeft van goede kwaliteit is, moet ze volgens de grootte zwaar aanvoelen. Als ze groot, maar toch licht aanvoelt, dan bevat de kreeft water.Splijt de kreeft in tweeen, verwijder de donkere bloedader die van de zijkanten tot de maag bovenaan loopt. Kraak de grote scharen, pluk het vlees uit elkaar en schik het op de sla of op de gehalveerde kreeft.
Breek de kleine schaartjes van de kreeft af en gebruik deze als garnering, zoals op de afbeelding.
Snijd de komkommer en de tomaten in dunne plakjes en schik ze op de kreeft.
Breek de kleine schaartjes van de kreeft af en gebruik deze als garnering, zoals op de afbeelding.
Snijd de komkommer en de tomaten in dunne plakjes en schik ze op de kreeft.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 middelgrote kreeft. Voor de garnering: een klein stukje komkommer,1a2tomaten, sla, waterkers of peterselie
Leuke tips
Koud serveren, met mayonaise.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1018087
Homepage ID
1034180
Smaak
R
Teller
4472
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid