Zeeduivel op Vlaamse wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/21/2003 - 12:07
Bereidingswijze
Het bieslook kort blancheren.

De zeeduivel overlangs in gelijke repen snijden en per 3, samen met het bieslook, in elkaar vlechten. Kruiden met peper en zout en gaarstomen in een vergiet boven kokend water.

De eieren hard koken, laten afkoelen en fijnprakken.

De kappertjes, augurken, peterselie en kervel fijnsnijden en mengen.

De room tot de helft inkoken en opkloppen met de koude boterklontjes. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Het groentemengsel en eieren door de botersaus mengen

De botersaus op de verwarmde borden verdelen en de zeeduivelvlecht erop leggen. Garneren met dragon en dille.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
400 g zeeduivelfilet
12 sprietjes biesloo
4 takjes dille
1 eetlepel dragon (fijngehakt)
4 eieren (hardgekookt)
1 dl room
150 g boter (roomboter)
3 eetlepels kappertjes
3 augurkjes (zoetzuur)
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels kervel (fijngehakt)
peper
zeezout
nootmuskaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1017763
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
864
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid