Reefilet met jenever.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/21/2003 - 09:48
Bereidingswijze
De beenderen en afsnijdsels van het wild bakken met gehakte wortelen, ui, sjalotten, selderij, tijm, laurier, look en geplette jeneverbessen. Het geheel deglaceren met de wijnazijn. De helft van de jenever toevoegen en een drietal minuten laten inkoken. Vervolgens de rode wijn en het water erbij doen. Zachtjes laten inkoken tot er ongeveer 2 a 3 dl wildfond overblijft. De fond zeven.

De resterende ui fijnsnijden en aanbakken in boter. De in grove teerlingen gesneden knolselderij en de aardappelen toevoegen. Er een weinig citroensap en de melk bijvoegen. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Het deksel op de pan zetten en zachtjes laten koken. Wanneer alles gaar is, het geheel pureren. Eventueel bijkruiden en warm houden.

De wortelen en de raapjes in olijfvorm snijden en net onder water zetten in een kookpan. Zout, suiker en boter toevoegen en laten koken tot het water verdampt is en lichtjes laten glaceren. Warm houden.

De champignons reinigen en ze in boter bakken met een fijngehakte sjalot.

De reefilets rose bakken.

Een metalen ring van ongeveer 9 centimeter doorsnee op een bord leggen en vullen met de selderijpuree en de in fijne plakjes gesneden reefilet in een waaier schikken over de puree. De groenten rond het vlees scheppen en vervolgens in de oven warm houden.

Het braadvet van het vlees verwijderen en de pan deglaceren met de rest van de jenever. De rodebessengelei toevoegen. Een drietal minuten laten inkoken en opwerken met klontjes koude boter.

De saus over het vlees verdelen en afwerken met enkele fijngehakte jeneverbessen.


Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

Voor een gezellig dinertje.
Ingrediƫnten
Voor de wildfond(kan ook met een bokaal fond):
2 kg beenderen en afsnijdsels van wild
4 wortelen
2 uien
2 sjalotten
1 stengel bleekselderij
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje knoflook
10 jeneverbessen
10 cl wijnazijn (rood)
10 cl jenever
3 dl wijn (rood)
20 dl water
Voor de selderpuree:

1 ui
0.25 knolselderij
2 aardappelen (Bintje)
1 citroen
1 dl melk (halfvol)
peper
zout
nootmuskaat
8 wortelen
12 raapjes
10 g suiker
25 g boter (bakboter)
160 g bospaddestoelen
25 g boter (bakboter)
1 sjalot
500 g reebokfilet
20 cl jenever
1 eetlepel rode-bessengelei
40 g boter (roomboter)

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1017742
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
2553
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid