Hongaarse stoofpot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/19/2003 - 21:00
Bereidingswijze
Stoven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke stoofschotel,die vroeger dikwijls op tafel stond,maar ook tegenwoordig
gemakkelijk gemaakt kan worden zonder dat je er uren voor in de keuken moet staan
Ingrediƫnten
750 gr magere runderlappen.
1 grote ui
1 rode paprika
1 grote prei
2 eetl.tomatenpuree
50 gram boter
1/2 ltr water (handwarm)
2 laurierblaadje
2 kruidnagels
2 eetl.azijn
1 pakje Knorr Stroganoff saus
evt.allesbinder
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijdt de ui,prei,paprika in stukjes.
Snijdt ook de runderlappen in blokjes van ? 2cm
Leuke tips
Heerlijk met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
Groente. spercibonen of tuinbonen
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1017507
Homepage ID
1061258
Smaak
P
Teller
9382
Waardering aantal
3
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan, bestrooi het met zout en peper.Neem het vlees uit de pan,en fruit de ui-prei-paprika.Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het kort meebakken. Blus af met het handwarme water
voeg laurier,kruidnagels en de azijn toe.
Breng dit aan de kook en voeg het vlees toe.
Doe de deksel op de pan en laat het op een laag pitje 3uur stoven tot het vlees gaar is
(Af en toe doorroeren)
Doe er dan de knorr saus bij en roer dit goed door.Is de saus dan nog te dun voeg dan nog wat allesbinder toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lee00263
Gelegenheid