Reuzenscampi's met Witloof en courgetteflan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/18/2003 - 14:15
Bereidingswijze
1. Schuif de courgetteflan in een voorverwarmde oven op 220 ?C en bak 40 min. Dek af met folie als de flan te bruin wordt.
2. Laat 2 eetl. Boter smetten in een grote kookpan. Bak de sjalotjes 1 min. at roerend. Voeg de witloofsnippers toe en 1/2 dl water, dek af en Laat 15 min. sudderen. Voeg 1,5 eetl. balsamicoazijn toe, het bouillonblokje, peper en zout, 1 dl room en 1 dl water. Laat 2 min. koken. Voeg vervolgens de scampi's toe en laat 4 a 5 min. sudderen.

Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
-12 tijgerscampi's
-2 dikke witloofstronken
-1 grote courgette
- 50 g gedroogde tomaten
-2 sjalotten
-2 eieren
- 3 dl room
-3 eetl. boter
-1,5 eetl. Balsamico azijn
-1 blokje visbouillon
-1 mespunt cayennepeper
-1 koffiel basilicum
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Kookpan
folie
Leuke tips
Schep op elk bord wat witloofsaus, leg er 3 scampi's op en versier met een takje dille. Leg er een stuk courgetteflan bij, versierd met enkele reepjes gedroogde tomaat. Serveer met stokbrood.

Tip

U kan de flan ook lauw opdienen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1017232
Homepage ID
20811
Smaak
A
Teller
476
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Leg de scampi's 2 min. in heet water. Pet ze, maar laat het staartje eraan. Snij in de Lengte in twee tot op 1,5 cm van de staart en verwijder het darmkanaal (de scampi's plooien open in vlindervorm).
- Snij het witloof in stukjes van ? 2 cm.
- Snij de ongeschilde courgette in de lengte in dunne plakjes (2 mm).
- Snipper de sjalotten fijn.
- Snij de gedroogde tomaten in flinterdunne reepjes.
- Klop de eieren los met 2 dl room, voeg een mespunt cayennepeper toe en kruid met peper en zout.

Voor de flan:

leg de helft van de courgetteplakjes in een beboterde ovenschaal (? 20 cm lang). Bedek met de gedroogde tomaten (hou 1 eetl. apart voor de versiering). Bedek met de rest van de courgettes, overgiet met het eimengsel en bestrooi met basilicum.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jackson
Gelegenheid