Bereidingswijze
Beboter een taartvorm, bedek de bodem en de wanden met wat meel en giet de chocolademassa erin. bak de taart op 160 graden in 25 minuten in de oven gaar.Laat de taart in de oven afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 gram boter 200 gram pure chocolade 100 gram suiker 1 zakje vanillepoeder 4 eieren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, een taartvorm en een eiwitklopper.
Leuke tips
Serveer de taart met slagroom en liefelijke aardbeiendecoraties.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1017139
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
2737
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt de chocolade samen met de boter op een laag vuur, meng alles goed door elkaar en laat de chocolademassa afkoelen. Klop de eierdooiers met de suiker en de vanillepoeder tot een witgekleurde massa en voeg deze vervolgens aan de chocolademassa toe. Klop dan het eiwit van de vier eieren op tot een schuimende massa en voeg deze voorzichtig toe aan de chocolade.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid