Bereidingswijze
Voeg dan een klontje boter toe aan de chocolade massa en de drie eierdooiers en roer nogmaals alles goed door elkaar.Let erop dat je dit direct doet zolang de chocolademassa nog warm is.Laat de creme dan afkoelen en klop in de tussentijd het eiwit op tot een schuimige en stevige massa. voeg ook dit ingredient aan de chocolademassa toe.Verdeel de mousse over twee glazen en plaats ze in de koelkast voor ongeveer 24 uur.Breng de mousse, voordat je haar serveert, op kamertemperatuur zodat ze zacht is.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
150 gram chocolade (puur) van goede kwaliteit
? kopje koffie
1 klontje boter
3 eieren
slagroom .
? kopje koffie
1 klontje boter
3 eieren
slagroom .
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannetje,eiwitklopper.
Leuke tips
Spuit een hartvormig toefje slagroom op de mousse.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1017125
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
619
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Scheid de eierdooiers van de 3 eieren van het eiwit. breek de chocolade en smelt de stukjes in een pannetje met de koffie.Roer goed en haal het pannetje van het vuur als een cremeachtige massa is ontstaan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid