Bereidingswijze
Snijd de radicchio fijn en bak deze aan in 1 eetlepel boter.Voeg de rijst al roerende toe en zorg ervoor dat de korrels de boter opnemen. draai dan het vuur hoger en voeg de wijn toe, laat deze verdampen en voeg dan 1 soeplepel hete bouillon en daarna het rozenwater toe. Doe er tenslotte al roerende nog wat bouillon bij.Proef af en toe de rijst om te controleren of deze niet te gaar wordt en voeg, vijf minuten voordat je de pan van het vuur haalt, onder voortdurend roeren de rozenblaadjes toe.Als de rijst klaar is, haal je de pan van het vuur, doe je er een klontje boter op en laat je de rijst nog vijf minuten rusten. Proef nog even of de rijst nog zout behoeft (dit kan het geval zijn als de bouillon niet erg zout is).
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
150 gram rijst 2 eetlepels boter een een halve krop salaad,(radicchio), 70 ml droge witte wijn, hete bouillon (gemaakt van 1 bouillonblok), 4 eetlepels verse rozenblaadjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een pan of kookpot.
Leuke tips
Serveer dit romantische gerecht op je mooiste borden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1017109
Homepage ID
1086224
Smaak
N
Teller
765
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de rozenblaadjes en laat ze 10 minuten in een kopje met lauw water weken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid