Bereidingswijze
Beboter een taartvorm met een doorsnede van 16/18 cm en bedek deze met het deeg, prik er met een vork een paar gaatjes in en bak de taartbodem in een half uur op 190 graden gaar. Maak nu de banketbakkercreme. Doe daarvoor de eierdooiers en de suiker in een pannetje en mix deze ingredienten, ver van het vuur, goed door elkaar. strooi dan het meel erin en voeg langzaam de kokende melk en de citroenschil toe. nu pas zet je het pannetje op een laag vuur onder voortdurend roeren. laat de creme niet koken, maar haal haar van het vuur als zij dik geworden is en aan de houten lepel blijft plakken. haal de citroenschil eruit. doe de creme op de taartbodem en bedek deze met de zaadjes van de granaatappel. als laatste doe je er een laagje gelatine over.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
ingredienten voor de taartbodem: 125 gram meel 100 gram suiker 90 gram boter 20 gram eierdooier voor de banketbakkerscreme: 1 eierdooier 250 gram melk 50 gram suiker ? eetlepel meel de schil van een ? citroen voor de vulling: 2 rijpe granaatappels 3 eetlepels gelatine.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, een taartvorm met een doorsnede van 16/18 cm,pannetje.
Leuke tips
Gebruik je fantasie voor een mooie valentijnsdecoratie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1017102
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
974
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de granaatappels doormidden en haal de pitjes/zaden eruit met behulp van een vork, en houd deze apart. haal de boter ongeveer 2 uur van tevoren uit de ijskast. doe het meel, de suiker, de eierdooiers en de boter in een kom en maak er een elastische deegbal van die je ongeveer een half uur in de ijskast laat rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid