Bereidingswijze
Giet de bloem in een kom-maak een kuiltje voor giessuiker en de verkruimelde gist-overgieten met het lauw water en de gist laten opkomen (ongeveer 10 min.) de eiren breken en aan het mengsel toevoegen samen met de margarine of de zachtgemaakte boter (niet gesmolten!) het zout eraan toevoegen-alles goed kneden en laten rijzen tot het volume verdubbeld is (1 tot 1,5 uur)- ten slotte de suiker eraan toevoegen met een spatel en het wafelijzer inschakelen (juist de tijd om het deeg te doen <>)- dan in vorm 4x7 bakken.
Ingrediƫnten
1 kg Bloem.
1 soeplepel griessuiker (ongeveer 1 ons).
500 gram margarine of boter.
6 eieren.
1 kop lauw water.
1 snufje zout.
600 gr korrelsuiker.
1 soeplepel griessuiker (ongeveer 1 ons).
500 gram margarine of boter.
6 eieren.
1 kop lauw water.
1 snufje zout.
600 gr korrelsuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
wafelijzer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1016249
Homepage ID
1035730
Smaak
Z
Teller
1164
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid