Rosti met gerookte zalm en creme fraiche

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/07/2003 - 23:10
Bereidingswijze
Giet een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Verhit de olie. Schep enkele hoopjes aardappelmengsel in de pan en druk deze met een vork plat. Hoeveel rosti er tegelijk gebakken kunnen worden hangt af van de grootte van de pan. Bak de rosti ongeveer 5 minuten per kant tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Draai ze niet te snel om, want dan vallen ze uit elkaar. Schep ze op keukenpapier en laat ze even uitlekken. Schep op elke nog warme rosti creme fraiche en leg er een plakje gerookte zalm op. Serveer dit gerecht op kleine bord
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 3 grote aardappels (vastkokers)

  • 1 kleine ui

  • 1 ei

  • ca. 3 eetl. bloem

  • zout en peper

  • zonnebloemolie

  • 125 ml creme fraiche

  • 100 g gerookte zalm
  • Leuke tips
    Suggestie:
    Voor dit gerecht kunnen ook kant-en-klare rosti uit de diepvries worden gebruikt. Omdat deze rosti vrij dik zijn is het raadzaam ze door te snijden. Voorzie de halve maantjes van creme fraiche en zalm. Roer eventueel wat dunne ringetjes bosui/lente-ui door de room.

    Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Buffet
    Recept ID
    1015512
    Homepage ID
    27422
    Smaak
    H
    Teller
    1519
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Schil de aardappels en rasp ze op een grove rasp. Rasp de gepelde ui. Doe de geraspte aardappel en ui in een schone doek en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Doe aardappel en ui in een kom. Roer het ei erdoor en voeg dan met kleine schepjes tegelijk de bloem toe. Roer alles goed door elkaar. Stop met het toevoegen van bloem als het mengsel zo compact is geworden dat je er ?koekjes? van kunt bakken. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    jose_m
    Gelegenheid