Bereidingswijze
Giet een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Verhit de olie. Schep enkele hoopjes aardappelmengsel in de pan en druk deze met een vork plat. Hoeveel rosti er tegelijk gebakken kunnen worden hangt af van de grootte van de pan. Bak de rosti ongeveer 5 minuten per kant tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Draai ze niet te snel om, want dan vallen ze uit elkaar. Schep ze op keukenpapier en laat ze even uitlekken. Schep op elke nog warme rosti creme fraiche en leg er een plakje gerookte zalm op. Serveer dit gerecht op kleine bord
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 kleine ui
1 ei
ca. 3 eetl. bloem
zout en peper
zonnebloemolie
125 ml creme fraiche
100 g gerookte zalm
Leuke tips
Suggestie:
Voor dit gerecht kunnen ook kant-en-klare rosti uit de diepvries worden gebruikt. Omdat deze rosti vrij dik zijn is het raadzaam ze door te snijden. Voorzie de halve maantjes van creme fraiche en zalm. Roer eventueel wat dunne ringetjes bosui/lente-ui door de room.
Voor dit gerecht kunnen ook kant-en-klare rosti uit de diepvries worden gebruikt. Omdat deze rosti vrij dik zijn is het raadzaam ze door te snijden. Voorzie de halve maantjes van creme fraiche en zalm. Roer eventueel wat dunne ringetjes bosui/lente-ui door de room.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1015512
Homepage ID
27422
Smaak
H
Teller
1519
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappels en rasp ze op een grove rasp. Rasp de gepelde ui. Doe de geraspte aardappel en ui in een schone doek en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Doe aardappel en ui in een kom. Roer het ei erdoor en voeg dan met kleine schepjes tegelijk de bloem toe. Roer alles goed door elkaar. Stop met het toevoegen van bloem als het mengsel zo compact is geworden dat je er ?koekjes? van kunt bakken. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid