Bereidingswijze
Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in circa 15 minuten op een niet te hoog vuur rondom bruin. Steek in elk balletje een cocktailprikker. Serveer de balletjes op een klein bordje, met een beetje chilisaus waarin ze gedoopt worden en wat tacochips.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 theel. sambal oelek
1 ei
2 beschuiten
2 eetl. fijngehakte selderij
2 theel. gemberpoeder
zout en peper
20 g boter
3 eetl. zonnebloemolie
1 fles chilisaus
Leuke tips
Suggestie:
Dit gerecht kan ook in een grote taco worden geserveerd. Leg fijngesneden sla in elke taco en 2 gehaktballetjes, en giet er wat saus over
Dit gerecht kan ook in een grote taco worden geserveerd. Leg fijngesneden sla in elke taco en 2 gehaktballetjes, en giet er wat saus over
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1015511
Homepage ID
27422
Smaak
H
Teller
1382
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng de sambal oelek, het ei, de verkruimelde beschuiten, de selderij en het gemberpoeder door het kipgehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er met natgemaakte handen 12 balletjes van.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid