Oudhollands appel- en ananasbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/07/2003 - 23:04
Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 190?C, tot er een witte damp vanaf komt. Prik de appelplakken of ananasschijven aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Keer ze halverwege met de vork. Haal de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet, dat bekleed is met keukenpapier, goed uitlekken. Bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneelpoeder.

Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 2 eieren

  • 3 dl melk

  • 250 g zelfrijzend bakmeel

  • 3 appels (goudrenetten of elstar)

  • 1/2 l blik ananasschijven

  • frituurolie

  • 50 g suiker

  • 1 eetl. kaneelpoeder
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Buffet
    Recept ID
    1015509
    Homepage ID
    27422
    Smaak
    Z
    Teller
    3053
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Klop de eieren los met de helft van de melk. Roer het eimengsel met het zelfrijzend bakmeel tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in plakken van 1 1/2 cm. Laat de ananas goed uitlekken.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    jose_m
    Gelegenheid