Appel-gemberoliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/07/2003 - 22:39
Bereidingswijze
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190 c. Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een bergje beslag en laat dit in de olie glijden. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal ze er met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier in een vergiet. Bestrooi ze met poedersuiker
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
ouderwetse bollen
Ingrediƫnten
2 appels
1 eetlepel citroensap
1 pak oliebollenmix
3,5 dl lauw water
1,5 dl bier
50 gram gembersnippers of gehakte ananas
75 gram rozijnen
75 gram krenten
2 theelepels kaneelpoeder
frituurolie
poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1015500
Homepage ID
1105350
Smaak
Z
Teller
325
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap. Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag en meng de appel, de gembersnippers, de rozijnen, de krenten en het kaneelpoeder door het beslag. Dek het geheel af met plastic folie of een vochtige doek en laat het 30 minuten reizen op een warme plaats.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
maxifood
Gelegenheid