Bereidingswijze
schep een flinke lepel beslag (niet te veel) op het ijzer, doe het dicht en bak de koek tot hij gaar is. Haal de koek uit het ijzer en leg hem op een bord. Leg de koeken niet op elkaar! zo lang ze warm zijn. bewaar de koeken in een afgesloten trommel met een vochtige doek. De koeken moeten taai zijn.
Vertel iets leuks over dit recept
Deze koeken worden in drenthe op nieuwjaarsdag aangeboden aan een ieder die langs komt. het zogenaamde neijoarslop'n. Dan ga je naar je naaste buren, die daarnaast en je vrienden en familie. Eigenlijk iedereen die valt onder de zogenaamde noabersplicht. Je bent verplicht deze mensen te helpen in tijden van nood.
Ingrediƫnten
1/2 pond stroop, 1/2 pond bruine suiker, 1/2 pond bloem, 1/2 pond roggemeel, 75 gr. boter, 4 eieren, kaneel, citroenolie, veel anijs.
Hulpmiddelen & keukengerei
ingevet wafelijzer (Knijpertjesijzer)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1014872
Homepage ID
48240
Smaak
Z
Teller
4458
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng alle ingredienten doorelkaar en meng met zoveel water tot een niet al te dik beslag.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid