spekkedikken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/04/2003 - 20:48
Bereidingswijze
op het het wafelijzer een paar plakjes worst en spek leggen, hierop beslag gieten (niet te veel) en hier bovenop weer een paar plakjes worst en spek leggen. Het ijzer dicht doen en de koek gaar bakken. Na iedere koek het overtollig vet verwijderen met keukenpapier.
Vertel iets leuks over dit recept
Traditioneel oost gronings nieuwjaarsrecept. De koeken worden ca 2 dagen van te voren gebakken.
Ingrediƫnten
500 gr. roggemeel, 3 eieren, 750 gr. bloem, 10 gr. zout, 125 gr. keukenstroop, 250 gr. bruine suiker, 30 gr. gemalen anijs, ca 2l. water, rookspek, metworst.
Hulpmiddelen & keukengerei
wafelijzer voor platte wafels (Knijpertjes ijzer)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1014871
Homepage ID
48240
Smaak
A
Teller
18276
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alle ingredienten, behalve spek en worst door elkaar roeren en mengen met zoveel water tot een dik beslag. Het moet nog wel van de lepel lopen, als je die schuin houdt. dek af en zet terzijde (het moet even rusten tot max 24 uur) Snijdt het spek in hele dunne plakjes (ik snij deze plakjes weer in kleine stukjes, omdat ik niet van grote stukken spek houd) en snijd de worst in dunne plakjes. Voor het bakken evt nog wat water aan het beslag toevoegen, als dit te dik geworden is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bila
Gelegenheid