Bereidingswijze
Schep met een vet gemaakte ijsschep(dit kan met een beetje olie) of 2 vet gemaakte eetlepels bollen en bak ze in de verhitte (frituur)pan gaar en lichtbruin.
Laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier en verwissel het keukenpapier regelmatig.
Laat ze uitlekken in een vergiet met keukenpapier en verwissel het keukenpapier regelmatig.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een afrikaans recept voor een soort olieblollen met banaan.
Erg lekker met bijv. oud en nieuw!
Erg lekker met bijv. oud en nieuw!
Ingrediƫnten
* 1 ei
* 2 rijpe bananen
* 1,5 dl melk
0,5 theel vanille essence of half zakje vanillesuiker
* 205 gr zelfrijzend bakmeel
* 3 eetlepels suiker
* 2 rijpe bananen
* 1,5 dl melk
0,5 theel vanille essence of half zakje vanillesuiker
* 205 gr zelfrijzend bakmeel
* 3 eetlepels suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
* (frituur)pan
* Olie of vet om te frituren
* ijslepel om bollen te vormen of 2 lepels vet gemaakt met een beetje olie
* keukenmachine of een staafmixer of pureestamper.
* vergiet bekleed met keukenpapier om de banaan-mandazi in uit te laten lekken.
* schep of frituurmand om het uit de (frituur)pan te scheppen.
* Olie of vet om te frituren
* ijslepel om bollen te vormen of 2 lepels vet gemaakt met een beetje olie
* keukenmachine of een staafmixer of pureestamper.
* vergiet bekleed met keukenpapier om de banaan-mandazi in uit te laten lekken.
* schep of frituurmand om het uit de (frituur)pan te scheppen.
Leuke tips
Dien ze warm of koud op en geef er poedersuiker bij.
Ook lekker is warme banaanmandazi bij ijs!
Ook lekker is warme banaanmandazi bij ijs!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1014696
Homepage ID
904698
Smaak
Z
Teller
2469
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vermeng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de vanille-essence(of de vanille suiker),suiker.
Klop het ei los.
Maak in het midden een kuiltje en schenk 0,5 dl melk en het losgeklopte ei erin, roer een beslag van het midden uit en voeg langzaam de rest van de melk toe
Pureer de bananen in de keukenmachine,met de staaf mixer of prak ze fijn en voeg dit toe tot het beslag, roer het nog eens goed door.
Klop het ei los.
Maak in het midden een kuiltje en schenk 0,5 dl melk en het losgeklopte ei erin, roer een beslag van het midden uit en voeg langzaam de rest van de melk toe
Pureer de bananen in de keukenmachine,met de staaf mixer of prak ze fijn en voeg dit toe tot het beslag, roer het nog eens goed door.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid