Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden C
snijd de wortelen, de koolraap,de prei en de kastanjes in stukjes.
Breng de wortelen, de koolraap en de prei met de melk en groentebouillon aan de kook en laat de groente op een laag in 15-20 min. gaar worden.
Voeg de kastanjes en kruiden toe en verwarm het geheel gedurende 5 min. op een middelhoog vuur.
Maak een glad papje van de bakmix en het water.
Voeg het papje toe aan het groenten-kastanje mengsel en breng al roerend het geheel aan de kook tot het gebonden is.
Doe het geheel in de beboterde schaal.
strooi de garbering eroverheen.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de schotel gedurende circa 30 min.
snijd de wortelen, de koolraap,de prei en de kastanjes in stukjes.
Breng de wortelen, de koolraap en de prei met de melk en groentebouillon aan de kook en laat de groente op een laag in 15-20 min. gaar worden.
Voeg de kastanjes en kruiden toe en verwarm het geheel gedurende 5 min. op een middelhoog vuur.
Maak een glad papje van de bakmix en het water.
Voeg het papje toe aan het groenten-kastanje mengsel en breng al roerend het geheel aan de kook tot het gebonden is.
Doe het geheel in de beboterde schaal.
strooi de garbering eroverheen.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de schotel gedurende circa 30 min.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere hartige glutenvrije taart die op feestdagen zeker niet mag ontbreken!
Vergeet niet dat glutenvrij eten net zo lekker al eten met gluten is!
Vergeet niet dat glutenvrij eten net zo lekker al eten met gluten is!
Ingrediƫnten
150 g wortelen
1 kleine koolraap
1 prei
250 gekookte en gepelde kastanjes of uit blik
125 ml melk
250 g gtoentebouillon
2 el glutafin bruine bakmix
2 el water
kruiden naar smaak
Garnering:
25 g zonnebloempitten
25 g gehakte noten
3 sneden glutenvrij geroosterd brood
50 g geraspte kaas
1 kleine koolraap
1 prei
250 gekookte en gepelde kastanjes of uit blik
125 ml melk
250 g gtoentebouillon
2 el glutafin bruine bakmix
2 el water
kruiden naar smaak
Garnering:
25 g zonnebloempitten
25 g gehakte noten
3 sneden glutenvrij geroosterd brood
50 g geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Vuurvaste ovenschaal
Broodrooster
Broodrooster
Leuke tips
Plaats bij feestdagen sterretjes en steek ze aan.
Je dan ook nog een extra boterham roosteren
en daar vormpjes uitsteken en op de schaal leggen.
Je dan ook nog een extra boterham roosteren
en daar vormpjes uitsteken en op de schaal leggen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1014681
Homepage ID
1071280
Smaak
H
Teller
6553
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rooster en verkruimel het brood.
smeer de ovenschaal in met boter.
smeer de ovenschaal in met boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid