Bereidingswijze
bereid de oliebollenmix volgens de aanwijzingen. Roer de gewelde krenten en rozijnen en de stukjes appel door het beslag. Dek af met folie en zet op een warme plaats om te rijzen.
Smelt een klontje boter in de pan. Leg met een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan, en bak deze op een matig vuur mooi goudbruin en gaar. Druk ze na het omdraaien plat, zodat je platte koekjes krijgt.
Smelt een klontje boter in de pan. Leg met een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan, en bak deze op een matig vuur mooi goudbruin en gaar. Druk ze na het omdraaien plat, zodat je platte koekjes krijgt.
Ingrediƫnten
pak oliebollenmix (met gist)
125 gram krenten, geweld
125 gram rozijnen, geweld
2 goudreinetten
margarine om in te bakken
125 gram krenten, geweld
125 gram rozijnen, geweld
2 goudreinetten
margarine om in te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan, mixer
Leuke tips
Bestrooi ze eventueel met poedersuiker. Zowel warm als koud lekker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1014676
Homepage ID
1018971
Smaak
A
Teller
1100
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
wel de krenten en rozijnen in heet water. Schil de appels, en snijd ze in kleine blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid