Venkel-tomatensoep met garnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/02/2003 - 09:31
Bereidingswijze
Bereiding: (40 min)
- Laat 1 eetlepel boter smelten in een grote kookpan.

- Voeg de gehakte ui, wortel en venkel toe en laat al roerend ongeveer 3 min. stoven. Strooi de bloem over de groenten en roer goed om.

- Leng aan met de kippenbouillon en voeg de stukjes tomaat toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. koken.

- Mix de soep met de staafmixer. Laat nog even doorkoken. Voeog de garnalen toe en laat nog 1 a 2 min. verwarmen zonder te koken.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
warm voorgerecht; bereidingstijd 40 min.
Ingrediƫnten
100 g Noordzeegarnalen, 750 g tomaten (+- 5 grote tomaten), 1 venkelknollen, 1 grote uien, 1 wortelen, 1,5 l kippenbouillon (blokjes in heet water opgelost), 1 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1 eidooier, 1 dl room, peper en zout

Leuke tips
Afwerking:

Klop de room en de eierdooiers los in een soepterrine. Giet er al roerend de soep bij. Dien heet p in warme borden. Versier het bord met het groen van de venkel.

TIPS:

-in plaats van garnalen kan u ook mantelschelpnoten (kleinere versie van St.Jacobsschelpen) gebruiken. Laat ze 2 a 3 min. verwarmen in de soep zonder koken.


-Houdt u van pikantere smaak, laat dan een half rrod pepertje meekoken.


-U kan de soep tot en met het mixen al daags tevoren bereiden. Verwarm het op het moment zelf en voeg dan de garnaaltjes toe.



Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1014494
Homepage ID
1080683
Smaak
A
Teller
1502
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de ui, wortel en de venkelin grove stukken.

Hou het fijne groen van de venkel opzij voor de afwerking van de soep.

Verwijder de pitjes van de tomaten en snij elke tomaat in acht partjes.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
llheks
Gelegenheid