Bereidingswijze
Zeef de bloem en voeg vervolgens het zout, de eieren en het gist aan de bloem toe.
Schenk al roerend de melk erbij tot er een glad maar stevig geheel ontstaat, verdeel het beslag over twee kommen, voeg bij de ene de appels en de andere de gewelde rozijnen en krenten.
Laat het deeg enkele uren in een ruime kom afgedekt met folie op een warme plaats staan om te rijzen tot het deeg boven de rand uitkomt.
Verwarm de olie tot 175 graden Celsius en gebruik een ijsbolletjestang of twee eetlepels om het deeg uit de kom en in de olie te scheppen.
Schep ze er na ongeveer 5 minuten met een schuimspaan uit en dep ze af met keuken papier.
Even laten afkoelen en poedersuiker er overheen strooien.
Men kan naar keuze aan het beslag gemberpoeder, kaneel, citroen enz. aan toevoegen
Schenk al roerend de melk erbij tot er een glad maar stevig geheel ontstaat, verdeel het beslag over twee kommen, voeg bij de ene de appels en de andere de gewelde rozijnen en krenten.
Laat het deeg enkele uren in een ruime kom afgedekt met folie op een warme plaats staan om te rijzen tot het deeg boven de rand uitkomt.
Verwarm de olie tot 175 graden Celsius en gebruik een ijsbolletjestang of twee eetlepels om het deeg uit de kom en in de olie te scheppen.
Schep ze er na ongeveer 5 minuten met een schuimspaan uit en dep ze af met keuken papier.
Even laten afkoelen en poedersuiker er overheen strooien.
Men kan naar keuze aan het beslag gemberpoeder, kaneel, citroen enz. aan toevoegen
Vertel iets leuks over dit recept
Oliebollen bakken op de traditionele manier.
Ingrediƫnten
Een kilo tarwebloem,
200 gram rozijnen,
100 gram krenten,
2 theelepels zout,
suiker,
kaneel,
6 zakjes gist,
2 eieren,
halve liter melk,
200 gram appels
olie (zonnebloemolie),
poedersuiker
200 gram rozijnen,
100 gram krenten,
2 theelepels zout,
suiker,
kaneel,
6 zakjes gist,
2 eieren,
halve liter melk,
200 gram appels
olie (zonnebloemolie),
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
2 mixerkommen
frituurpan
frituurpan
Leuke tips
met poedersuiker ( men kan ook gewone suiker in de blender fijn maken.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1014443
Homepage ID
55764
Smaak
N
Teller
1809
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wel de rozijnen en krenten tien minuten in kokend water.
Schil de appels en boor er het klokkenhuis uit, snij de appels dan in schijfjes, strooi er kaneel en suiker over.
Doe de zakjes gist in een bakje handwarm water en voeg daaraan toe 10 theelepels suiker. Laat het geheel 10 minuten staan.
Schil de appels en boor er het klokkenhuis uit, snij de appels dan in schijfjes, strooi er kaneel en suiker over.
Doe de zakjes gist in een bakje handwarm water en voeg daaraan toe 10 theelepels suiker. Laat het geheel 10 minuten staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid