Bereidingswijze
Beslag maken. Naar eigen smaak kaneel en citroensap erbij voegen.
Vulling op einde erbij doen.
Min. 30 minuten laten reizen, op kamertemperatuur, onder vochtige theedoek.
Olie (voorkeur archide/peanut olie) op 180 graden. In ca. 6 minuten afbakken.
Na afkoelen poedersuiker eroverheen.
Vulling op einde erbij doen.
Min. 30 minuten laten reizen, op kamertemperatuur, onder vochtige theedoek.
Olie (voorkeur archide/peanut olie) op 180 graden. In ca. 6 minuten afbakken.
Na afkoelen poedersuiker eroverheen.
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere oliebollen (ca 30)
Ingrediƫnten
1 kilo bloem
550 gram handwarme melk
70-80 gram verse gist of 2 zakjes a 13 gr. droge gist
2 eieren
20 gram zout
150 gram roomboter
200 graam krenten
200 gram rozijnen
2 appels in blokjes
kaneel
citroensap
550 gram handwarme melk
70-80 gram verse gist of 2 zakjes a 13 gr. droge gist
2 eieren
20 gram zout
150 gram roomboter
200 graam krenten
200 gram rozijnen
2 appels in blokjes
kaneel
citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
Leuke tips
Natuurlijk met poedersuiker.
Evt. koude oliebollen van te voren opwarmen in oven van 50 graden
Evt. koude oliebollen van te voren opwarmen in oven van 50 graden
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1014299
Homepage ID
1174727
Smaak
H
Teller
862
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
krenten en rozijnen dag van te voren half uur laten wellen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid