Vikingschip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/31/2002 - 18:36
Bereidingswijze
verwarm de azijn met het water en de gekneusde specerijen en de suiker totdat deze is opgelost. laat helemaal afkoelen. snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de haringen in schuine repen van ca. 2 cm.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zweeds familierecept voor het inleggen van haring
Ingrediƫnten
4 haringen, 2 uien, 350 ml inmaak-azijn, 350 ml water, 100 gr suiker, 2 eetlepels hele pimentkorrels, 1/2 eetlepel hele peperkorrels
Leuke tips
doe alle ingredienten in een aarden pot of in een grote houten schaal in de vorm van een vikingschip, dat deed mijn Zweedse tante altijd met Kerstmis, daarom noemden wij dit zo.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1014294
Homepage ID
1080226
Smaak
S
Teller
1723
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
gerecht minimaal 2 dagen vantevoren maken. in de koelkast ca. 2 weken houdbaar
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
belle-mae
Gelegenheid