Bereidingswijze
Verhit de olie tot 190?C of zo hoog als de frituurpan aan geeft
Doop de lepel die men wil gebruiken om het beslag in de hete olie te scheppen allereerst in koude olie en laat het beslag voorzichtig in de olie glijden. Frituur niet meer dan 5 oliebollen tegelijk.
Doop de lepel die men wil gebruiken om het beslag in de hete olie te scheppen allereerst in koude olie en laat het beslag voorzichtig in de olie glijden. Frituur niet meer dan 5 oliebollen tegelijk.
Vertel iets leuks over dit recept
Glutenvrije oliebollen,
30 stuks
30 stuks
Ingrediƫnten
500 g glutenvrij meel
25 g verse gist of 1 1/2zakje (15g) droge gist
600-750 ml. handwarm water (hoeveelheid is afhankelijk van de meelsoort)
2 tl. zout
250 g krenten en rozijnen (goed gewassen en uitgelekt)
versnipperde appels
maisolie of zonnebloemolie
25 g verse gist of 1 1/2zakje (15g) droge gist
600-750 ml. handwarm water (hoeveelheid is afhankelijk van de meelsoort)
2 tl. zout
250 g krenten en rozijnen (goed gewassen en uitgelekt)
versnipperde appels
maisolie of zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze eventueel met poedersuiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1014253
Homepage ID
1028217
Smaak
A
Teller
6132
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng het zout door het meel.
Los de verse gist op in een beetje van het handwarme water. Droge gist hoeft niet te worden opgelost.
Maak een kuiltje in het meel en giet hierin de (opgeloste) gist
Voeg het overige deel van het water toe en roer vanuit het midden tot een glad beslag is ontstaan
Klop dit luchtig
Roer nu de schone krenten/rozijnen erdoorheen (indien gewenst ook de gesnipperde appels)
Laat het beslag afgedekt op een warme plek 45-60 minuten rijzen
Los de verse gist op in een beetje van het handwarme water. Droge gist hoeft niet te worden opgelost.
Maak een kuiltje in het meel en giet hierin de (opgeloste) gist
Voeg het overige deel van het water toe en roer vanuit het midden tot een glad beslag is ontstaan
Klop dit luchtig
Roer nu de schone krenten/rozijnen erdoorheen (indien gewenst ook de gesnipperde appels)
Laat het beslag afgedekt op een warme plek 45-60 minuten rijzen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid