Plaatkoek met druiven en gorgonzola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/30/2002 - 21:08
Bereidingswijze
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van circa 30 x 20 cm en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de randen tussen duim en wijsvinger iets omhoog en prik het middenstuk met een vork op gelijkmatige afstanden in. Zet de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat iets afkoelen. Schakel de oventemperatuur naar 200?C. Verdeel de druiven, de kaas en de noten over de voorgebakken deegbodem. Giet er de eierroom over. Schuif nog circa 15 minuten terug in de oven tot de eierroom gestold is en de vulling licht begint te kleuren. Snijd de koek in stukken en serveer warm of op kamertemperatuur.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
300 gram mix voor pizzadeeg -
500 gram druiven bij voorkeur half blauwe en half witte -
250 gram gorgonzola -
200 gram gepelde walnoten -
2 eieren -
0.125 liter slagroom -
versgemalen peper


Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1014180
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1144
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het rusten. Was de druiven, haal ze van de steeltjes en laat ze goed uitlekken. Verbrokkel de gorgonzola. Hak de walnoten grof. Doe de eieren in een kom en klop ze los met de slagroom en wat peper.

Verwarm de oven voor op 220?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid