Nieuwjaarspudding.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/30/2002 - 14:35
Bereidingswijze
Doe het gerecht in een schone (thee-)doek, die ingesmeerd is met olie en vervolgens bestrooid met rijstmeel. Bind de doek dicht en stoom het geheel in ongeveer 1? uur gaar. Dit kan in een stoompan of in een snelkookpan met een schaaltje op de bodem.
Doe de pudding in een vorm, voorbeeld een tulbandvorm en laat afkoelen en opstijven.
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
50 g tarwebloem
25 g broodkruim
0.5 tl koekkruiden
0.5 tl kaneel
0.5 tl nootmuskaat ,
1 geraspte kleine appel
100 g geraspte wortel,
50 g geweekte krenten
50 g geweekte rozijnen
75 g geweekte Abrikozen ,
50 g gehakte amandelen ,
0.25 geraspte citroenschillen
0.25 geraspte sinaasappelschillen
0.25 tl zout
1 el appelstroop (of perenstroop)
0.25 l vruchtensap
1 staafje agar agar.
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoom of snelkookpan, deegkom, theedoek,klein schoteltje, kookpot en een puddingvorm of tulbandvorm.
Leuke tips
Stort de pudding op een mooi,groot bord.
Indien gewenst ,tekstje met creme frache opspuiten bv. Happy 2003.
Prettige feestdagen en vooral een GEZOND,GELUKKIG,NIEUW Jaar!.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1014120
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
795
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vermeng al de ingredienten goed. Kneed met de hand flink door elkaar en zet het mengsel minstens 24 uur op een koele plek, met een vochtige doek erover tegen uitdrogen.
Breng een kwart liter vruchtensap aan de kook met een staaf agar-agar en laat dit een kwartier koken.Doe hierbij het puddingmengsel en schep het geheel goed door elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid