Russische roomhoorntjes .

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/29/2002 - 22:08
Bereidingswijze
Schep volle eetlepels deeg (? tot 10 cm) op de bakplaat, met een tussenruimte voor het uitlopen. Bak in het midden van de oven tot de randen licht goudbruin zijn. Vorm het gebak direct uit de oven tot hoorntjes en laat ze op een taartrooster afkoelen. Vulling: verwarm de helft van de slagroom in een steelpan. Breek de chocolade in stukjes en laat deze van het vuur af al roerend smelten in de pan. Roer de rest van de slagroom door het chocoladeroommengsel. Laat afkoelen in de koelkast en klop vervolgens stijf met de Klop-Fix.Afwerking: vul de hoorntjes met de chocoladeroom.
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
Voor het deeg
boter voor invetten
125 g bloem
mespunt Bakpoeder
2 eieren
2 eetlepels heet water
120 g kristalsuiker
1 zakje Vanillesuiker
Voor de vulling
? liter slagroom
35 g witte chocolade (reep)
1 zakje Klop-Fix
eventueel vers fruit van het seizoen (bijvoorbeeld aardbeien, bramen, kiwi)
Garnering:
poedersuiker (strooibus).
Hulpmiddelen & keukengerei
Heteluchtoven,bloemzeef,2 kommen,steelpan en taartrooster.
Leuke tips
Garneer eventueel met vers fruit. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.MMMMM, Dit is super-verwennerij!.

Wijnadvies:
Muscat de Beaume de Venise of Rivesaltes.
Ps :dit is een gerecht van "Menu's Nieuwjaar", die ik plaatste op mijn pagina.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1014031
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
3914
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200?C (heteluchtoven 175?C, gasoven stand 4-5). Vet een bakplaat goed in met boter. Deeg: zeef de bloem en de Bakpoeder boven een kom. Klop in een andere kom de eieren met het water, de kristalsuiker en de Vanillesuiker met de mixer tot een schuimige massa. Spatel de bloem erdoor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid